Nova vest
Košarka

Četvrtak, 26.03.2009.

19:10

Težak poraz Partizana, 2:0 za CSKA

Košarkaši Partizana ubedljivo su poraženi od CSKA 77:50 (21:6, 22:16, 18:12, 16:16) u drugom meču četvrtfinalne runde Evrolige.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Stifon Lazme je sa 15 poena (3/9 za dva, 2/3 za tri) i pet skokova bio najbolji igrač Partizana. Tepić je ubacio sedam, Tripković šest (1/4 za tri), dok je Veličković uspeo samo jednom da poentira. S druge strane, najbolji je ponovo bio Lorbek sa 21 poenom i sedam skokova. Igrači CSKA šutirali su čak 39 slobodnih bacanja (32 pogodili) što im je uz sjajnu odbranu donelo ubedljivu pobedu.

Moskovski klub je kao i pre dva dana mnogo bolje otvorio utakmicu, poveo sa 8:2, a onda i sa 17:5. Partizan je ponovo imao problema sa realizacijom, dok su ’Armejci’ odlično šutirali i stekli veliku prednost. Veoma su lako zaustavljali napade Partizana koji je, kao i tokom većeg dela sezone, imao problema sa izgubljenim loptama. ’Crno-beli’ su i na ovom meču trojkama pokušavali da održe priključak, međutim, od 5 pokušaja ubacili su samo jednu (Tripković).

I na ovom meču početak utakmice je obeležio Slovenac Erazem Lorbek sa 7 poena (2/3 za dva, 3/4 za jedan).



Partizan je poentirao u prvom napadu drugog perioda preko Tepića, ali je treneru Partizana Dušku Vujoševiću dosuđena tehnička greška, što je CSKA pretvorio u četiri poena. Za razliku od prve četvrtine, srpski šampion je u odbrani stao u zonu, ali ni to nije pomoglo jer su košarkaši CSKA dosta lako probijali odbranu i poentirali iz reketa (30:8).

U drugom delu četvrtine Partizan je konačno odigrao nekoliko dobrih odbrana, a proradio je i napad, pa su crno-beli napravili mini-seriju od 8-0. Košarkaši Partizana su nastavili sa solidnom igrom, pa su bar donekle smanjili razliku (34:21), ali je klupa 'crno-belih' pred kraj perioda dobila tehničku, što je CSKA iskoristio i uz još nekoliko poena, uglavnom iz slobodnih bacanja, ponovo pobegao na +21 (43:22).

Treći period počeo je čvrstom igrom u odbrani obeju ekipa, a prvi poeni iz igre postignuti su u četvrtom minutu. Partizan ponovo nije uspevao da se organizuje u napadu, a CSKA je nakon trojke sjajnog Lorbeka u 24. minutu napravio seriju 10-0 i došao do najveće prednosti na meču, +33 (61:28).

Do kraja perioda Partizan je ostao bez Uroša Tripkovića, koji je napravio petu ličnu grešku, a CSKA je zadržao ubedljivu prednost, koja je nakon trojki koje su ubacili Tepić i Lazme, iznosila 27 poena (61:34).

Poslednji period Partizan otvara sa sedam poena, što je povećalo seriju na 13:0, pa je razlika posle petnaestak minuta prvi put spuštena na 20 razlike (61:41).

Međutim, 'crno-beli' su ponovo stali i u naredna tri minuta nisu poentirali, pa je CSKA ponovo došao na +28 (69:41). U 35. minutu utakmice iz igre je zbog pet ličnih greški izašao i Stifon Lazme, koji je bio jedini igrač ’crno-belih’ u ovom meču sa dvocifrenim brojem poena.

Do kraja utakmice aktuelni evropski šampion je održavao prednost od 30 poena i zabeležio ubedljivu pobedu od 77:50.

Rusi su do ubedljive pobede stigli, pre svega, zahvaljujući sjajnoj odbrani i velikom broju ubačenih slobodnih bacanja (32/39, Partizan 5/12), što im je i donelo ubedljivu prednost jer su u šutu za dva i tri bili skoro izjednačeni sa Partizanom (13/28, Partizan 13/31 za dva, CSKA 5/18, Partizan 4/20 za tri). Ruski šampion je domirao i u skoku, pre svega defanzivnom (29, Partizan 15), što je bilo najjače oružje Partizana u Evropi ove godine.

Naredni, treći meč, igra se u Beogradu u 'Areni' 31. marta od 20.45h, dok će se eventualni četvrti takođe igrati u 'Areni' dva dana kasnije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

382 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve